VTM

Zeer groot nieuws van VTM: Het lanceert een gloednieuwe zender, en dat is nog niet alles

bron: HLN
door: Redactie
Afbeelding bron: VTM
VTM lanceert binnenkort een gloednieuwe zender. Daarnaast start DPG Media ook met een ‘Vlaamse Netflix’.

De Vlaamse kijker krijgt een tweede VTM.‘ VTM 2’ - een werktitel - moet een grote zender worden en zal een mix van wat meer gedurfde Vlaamse en internationale programma’s uitzenden. Maar niet alleen VTM krijgt er straks met ‘ VTM 2’ een grote broer bij, ook filmzender CAZ wordt uitgebreid met ‘CAZ 2’. CAZ 2 zal heel wat sterke reeksen uit ‘Walter Presents’ en veel herhalingen - al dan niet uit het eigen archief - uitzenden. Wanneer de twee nieuwe zenders op antenne komen, is nog niet geweten.

VTM blijft onze familiezender, met onder andere topentertainment. Met VTM 2 kunnen we voldoen aan de vraag van de kijker voor nog meer lokale ‘content’. Daar zal dus het VTM-aanbod met een randje kunnen. Iets scherper, iets spitanter, voor kijkers die we nu soms links laten liggen”, zegt creatief directeur Davy Parmentier.

Het is de bedoeling dat de nieuwe programma’s van de tweede VTM-zender meteen ook op VTM GO te zien zijn. Naast VTM GO start DPG Media, het moederhuis van VTM, ook met wat nu nog de ‘Vlaamse Netflix’ heet. Dit streamingplatform zal tegen betaling een digitaal aanbod van binnen- en buitenlandse series en films leveren, met de prestigieuze Vlaamse reeks ‘De Bende van Jan de Lichte’ als eerste grote trekker.

Tags vtm vtm go caz