Wees bijzonder voorzichtig: ‘Op deze sluwe manier stelen oplichters je bankgegevens’

door: PMN
Je kan maar beter extra voorzichtig zijn. Oplichters hebben een nieuwe, sluwe manier gevonden om je bankgegevens te stelen.

Momenteel viseren oplichters de provincie Limburg. Heel wat Limburgers worden de laatste weken bestookt met soortgelijke sms’jes van hen.

“We hebben uw rekening in quarantaine geplaatst,” of “Uw bank-app wordt geblokkeerd wegens verdachte inlogpogingen.” Het zijn de sms-berichten die de oplichters je sturen, staat te lezen bij TV-Limburg.

Als je een dergelijk bericht krijgt, klik dan zeker niet op de link. Belangrijk om weten is dat een financiële instelling nooit om persoonlijke gegevens vraagt via sms, telefoon of sociale media.

In de sms vragen oplichters, meestal in naam van ING of KBC, om door te klikken naar een website. Op die website proberen ze aan al je gegevens te komen.

Wie toch al slachtoffer is geworden van de oplichters neemt best zo snel mogelijk contact op met zijn of haar bank. Je kan ook je bankkaart laten blokkeren via card stop op 070/344.344. Wie een financieel nadeel heeft, kan klacht indienen bij de politie.