Foutmelding

Could not retrieve the oEmbed resource.

Agressieve overvaller dringt Carrefour Express in Turnhout binnen en bezorgt winkelverantwoordelijke schedelbreuk

door: PMN
Afbeelding bron: Het Laatste Nieuws
Zaterdagavond was er een gewapende overval op Carrefour Express aan de Merodelei. De winkelverantwoordelijke werd zwaar toegetakeld.

De Carrefour Express aan de Merodelei  in Turnhout heeft een kwalijke reputatie op gebied van overvallen. De winkel werd in het verleden al verschillende keren overvallen. Zaterdagavond drong een gemaskerde man de winkel binnen. “Zaterdagavond rond 19.50 uur stapte een man de winkel binnen. Hij was volledig in het zwart gekleed en gewapend met een groot mes van 40 centimeter”, getuigt winkeleigenaar Emal in Het Laatste Nieuws.

De overvaller bedreigde een jobstudent aan de kassa. “Onder dwang is hij geld de kassa in de zak van de overvaller beginnen steken”, vervolgt Emal. “Mijn vrouw kon ontkomen en liep naar achter in de winkel om de politie te bellen.”

De vrouw passeerde onderweg winkelverantwoordelijke Erik (23). Die twijfelde niet toen hij hoorde dat er een overval aan gang was in de winkel. "Toen hij hoorde dat er een overval bezig was, is hij meteen naar de kassa gelopen. Om zijn jobstudent te beschermen”, getuigt Emal. “Hij heeft die gewapende overvaller aangevallen met de fles wijn. De bivakmuts van de overvaller is daarbij afgevallen.”

"Op het moment dat de winkelverantwoordelijke op de grond lag, heeft de overaller nog eens hard uitgehaald met een machete"

De overvaller was daar wel van geschrokken. Hij vluchtte dan maar weg met een beperkte buit. De winkelverantwoordelijke zette de achtervolging in maar kwam daarbij ten val. “Op het moment dat Erik op de grond lag, heeft de overvaller dan nog eens hard uitgehaald met de machete. Behalve een grote vleeswonde, hield Erik er ook een schedelbreuk aan over.”

De winkelverantwoordelijke werd naar het ziekenhuis gebracht waar hij op de afdeling intensieve zorgen ligt. Van de dader is voorlopig geen spoor.