Van deze man krijgt Bart De Pauw veel steun: “Het is een regelrechte schande wat hij nu moet meemaken”

door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Bijna tweeënhalf jaar nadat de bom barstte, is er nog altijd verrassend weinig geweten over de zaak-De Pauw. Maar de roep om zijn terugkeer op het scherm klinkt almaar luider. En met een machtsverschuiving bij de VRT lijken de kaarten gunstiger dan ooit te liggen. Media-expert Jules Hanot vindt dat de zaak-De Pauw te lang aansleept. Dat zegt hij in Dag Allemaal.

“Je ziet al hoe het verhaal zich verder zal aftekenen”, zegt media-expert Jules Hanot in Dag Allemaal over Bart De Pauw. “Die comeback gaat hij verder op de achtergrond voorbereiden. Tot de tijd rijp is om weer een programma te dragen. Tenzij plots zou blijken dat hij toch echt zware feiten heeft gepleegd. Dan zal het verhaal wel uit zijn.”

Maar dat weten we dus niet. Ook al zijn we inmiddels tweeënhalf jaar verder. “En laat dit duidelijk zijn: dat is een regelrechte schande. Die mens weet nog altijd niet wat hem exact boven het hoofd hangt. Maar ondertussen is hij wel al die tijd gebroodroofd. Zijn bedrijf Koeken Troef! is zwaar geraakt en moest afslanken... Wie dat allemaal in gang heeft gestoken, draagt nu een enorme verantwoordelijkheid.”

Binnen de media-wereld heeft Bart altijd steun gekregen. “Er zijn er veel die hem niet laten vallen. Jeroen Meus, om er maar één te noemen. En de sympathie groeit met de dag, omdat er maar geen beslissing wordt genomen. Hij is veroordeeld zonder enige vorm van proces, da’s ongezien. Dus ja, misschien kan de VRT het wel enigszins goedmaken door hem nu z’n comeback te gunnen.”