Drie personen proberen kerncentrale Doel binnen te dringen: Dit is er gebeurd

door: STS
Afbeelding bron: Photonews
Drie personen hebben geprobeerd om de kerncentrale in Doel binnen te dringen. De politie kon de verdachten echter arresteren; ze moeten vandaag voor de rechter verschijnen.

De feiten speelden zich reeds af in de nacht van 6 op 7 december 2019. "Toen werden drie personen gedetecteerd tijdens het beklimmen van de omheining die de site van de kerncentrale van Doel omsluit", meldt de politie in een persbericht.

"De site is continu beveiligd tegen indringers en de beveiligingssystemen traden dan ook onmiddellijk in werking", klinkt het.

De verdachten werden gearresteerd door de politie en het FANC (Federaal Agentschap voor Nucleaire Controle) werd meteen op de hoogte gebracht van het incident. "De nucleaire veiligheid was op geen enkel moment in gevaar."

Strafbare feiten

"Er zijn geen aanwijzingen dat de drie verdachten kwaadwillige bedoelingen hadden, maar het betreden van de afgesloten site van de kerncentrale van Doel is wel een strafbaar feit", aldus de politie.

De twee meerderjarige verdachten van 18 en 19 jaar werden door het parket van Oost-Vlaanderen gedagvaard en moeten zich vandaag verantwoorden voor de correctionele rechtbank in Dendermonde. De derde verdachte is minderjarig (17 jaar) en werd gedagvaard voor de jeugdrechtbank.