Politicus is niet mals voor Vivaldi: “Heel de regering staat door hen voor gek”

door: BVDO
regering De Croo - Vivaldi
Afbeelding bron: Photonews

In een brief aan premier De Croo heeft Engie haar voorwaarden op tafel gelegd om de jongste kerncentrales alsnog open te houden, zo bericht VRT NWS.

En die zijn niet min: het Franse energiebedrijf eist dat de federale overheid meebetaalt aan Doel 4 en Tihange 3 en dat ze ook een deel van de kosten voor de berging van het kernafval voor haar rekening zal nemen.

“Met andere woorden, de onderhandelingen zitten nog steeds muurvast”, reageert Kamerlid Bert Wollants (N-VA).

Dat betekent dat de beslissing van de kernuitstap voor de derde keer zal worden uitgesteld. Bert Wollants stelt zich dan ook grote vragen bij de inspanningen die de regering-De Croo gedaan heeft om de gesprekken met Engie in goede banen te leiden.

“Het is juni en we zitten nog steeds op hetzelfde punt. Ik heb het gevoel dat de Groenen de laatste maanden zo goed toneel gespeeld hebben dat zelfs de premier geloofde dat ze de kerncentrales écht een kans wilden geven. En nu staat heel de regering voor gek.”

Voor de energiespecialist van de N-VA is het duidelijk wie de rekening van dit wanbeleid zal betalen: de burgers en de bedrijven die vandaag al torenhoge energiefacturen moeten slikken.

“Terwijl men overal ter wereld streeft naar energie-onafhankelijkheid, veroordeelt de regering-De Croo ons door haar uitstelgedrag tot peperduur aardgas. De regeringspartijen die dit hebben laten gebeuren, dragen een verpletterende verantwoordelijkheid.”

Lees al het nieuws via de gratis app van Redactie24