Ruben Van Gucht over ruzie met Jacques Vermeire: “Plots deed ik die ontdekking”

door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Ruben Van Gucht wacht een zeer druk voorjaar. In Het Nieuwsblad spreekt de journalist over zijn ruzie met komiek Jacques Vermeire.

De voorbije twee jaar trok Ruben Van Gucht samen met Jacques Vermeire door het land. Samen werkten samen in de comedyshow 7 tot 77. Aan die samenwerking kwam vorig jaar abrupt een einde.

Alles draait om de verdeling van de auteursrechten. “In maart kwam ik erop uit dat er voor die show auteursrechten werden betaald, waar ik niks van af wist”, vertelt Ruben Van Gucht in Het Nieuwsblad. “Ik voelde me toen een beetje gepakt. Jacques en ik hadden anderhalf jaar samengewerkt, ik had mee aan die show geschreven, maar dat werd niet erkend. Toen bleek dat hij niet wilde meewerken, zijn onze wegen gescheiden.”

Ruben heeft geen contact meer met Jacques. “Hij en zijn manager hebben de zaak in de media gebracht, terwijl die volgens mij perfect achter de schermen had kunnen gevoerd worden. Hij heeft uitlatingen gedaan die je niet zomaar over je heen kan laten gaan. Jammer, want we hebben ons twee jaar geamuseerd, zowel voor als achter de schermen.”

“Ik wil nog snappen dat je in het begin het onderste uit de kan wil halen en hoopt dat ik het niet merk”, zegt Van Gucht. “Maar toen ik het doorhad en vroeg om het te regelen, bleef hij maandenlang elke erkenning van mijn werk ­afwijzen. Nu ­lopen er juri­dische procedures."