"Als we kampioen worden en beker winnen doe ik iets speciaals"

door: BVDO
Diatta is de reddende engel van Club Brugge. In Istanbul, tegen Oostende en misschien nu ook tegen Zulte Waregem. Als Club Brugge een goal nodig heeft, dan staat hij op.

Krépin Diatta, amper 20 jaar, maar al enkele keren van goudwaarde voor Club Brugge. “Schrijf maar op: als we kampioen worden en de beker winnen, kleur ik mijn haar blauw”, vertelt Diatta in Het Laatste Nieuws.

In Istanbul bijvoorbeeld. “Dít is het moment, besefte ik. Omdat ik wist dat de match bijna voorbij was – ik had naar de stadionklok gekeken. We hadden een individuele flits nodig. ‘Un exploit’, wilden we niet verliezen en zo goed als uitgeschakeld zijn in Europa. ‘Bij de volgende bal die ik krijg, moet ik iets strafs doen’, zei ik tegen mezelf. Ik heb mijn verantwoordelijkheid genomen.” Euforisch was hij, want hij maakte het Club uiteindelijk ook nog moeilijk door zijn shirt uit te trekken en een tweede geel te krijgen.

Fadiga, een icoon in Senegal, feliciteerde je na je goal tegen Galatasaray. “Je kan niet over het Senegalese voetbal praten zonder over Fadiga te beginnen. Da’s simpelweg onmogelijk. Hij heeft me die avond gefeliciteerd. Gezegd dat ik zo moest verder doen, want dat er me een mooie toekomst wacht. Je zal me niet horen zeggen dat ik Fadiga gá opvolgen. Maar… Ik ga er wel alles aan doen om in zijn voetsporen te treden. Alleen: wat Fadiga bereikt heeft, da’s niet min. Zijn carrière was fantastisch – hij speelde in de Ligue 1, de Premier League, stond in een finale van de Africa Cup. Ik heb vorige zomer ook het geluk gehad om dat laatste te mogen ervaren. Op mijn eerste groot toernooi dan nog. Ongelooflijk was het. Ik krijg nog kippenvel als ik eraan terugdenk.”

Blijft hij ook volgend seizoen bij Club Brugge? “Waarom niet? Ik zie me momenteel niet voor een andere ploeg uitkomen. Kijk, Club heeft me al zoveel gegeven. Ik wil het bestuur en de staf daarvoor bedanken. Hen iets teruggeven ook. Het liefst van al de dubbel dit seizoen. En zelfs dan ga ik niet op de deur van Vincent Mannaert kloppen, om te zeggen dat ik wil vertrekken. Ik steek zo niet in elkaar. Als Club mijn toekomst wil bespreken, ga ik luisteren. Als het wil dat ik vertrek, zal ik dat ook doen. Maar tot dan… Ik respecteer Club te veel om een transfer te forceren.”