Na vijf maand nog eens in de goal: "Ik ga mezelf niet veranderen als keeper of als mens"

door: BVDO
Vijf maanden geleden had Bram Castro bij KV Mechelen zijn laatste plek bij de basiself. Even vanavond, net als toen tegen Cercle Brugge, is hij opnieuw de nummer één ter vervanging van de geblesseerde Yannick Thoelen.

En of Castro er helemaal klaar voor is. “Los van wat er met Yannick gebeurd is, is het altijd leuk om een reeks wedstrijden te spelen. Zeker omdat het zo lang geleden is. Daar ga ik niet over liegen. Met de strijd om Play-off 1 komt er ook een mooie periode aan voor ons. Het is niet van moeten voor de club, maar het is positief dat we in deze fase van de competitie nog voor iets kunnen spelen.”

Zekerheid naar volgend seizoen heeft Castro nog niet. “Ze weten wat ze aan me hebben. Daar gaan de volgende zeven matchen niets aan veranderen. Zelfs al speel ik de pannen van het dak. Op mijn 37ste gaat niets me nog veranderen als keeper of als mens. Daar ben ik dus niet echt mee bezig. Ik wil gewoon zo goed mogelijk mijn matchen spelen.”

Met een rol als tweede doelman, het tweede jaar op rij al, kan hij niet bepaald leven. “ Ik heb me er niet bij neergelegd. Dat zou onlogisch zijn. Een sportman wil altijd spelen. Maar ik heb het wel een plaats gegeven. Ik moest wel. Het is ook niet meer dan normaal dat ik doe waarvoor de club me betaalt. Qua werkattitude mag er geen verschil zijn tussen een eerste en een tweede doelman.”