De gevolgen van verliezen tegen hekkensluiter Cercle Brugge

door: BVDO
KV Mechelen heeft geklungeld en dat leverde een 3-2-nederlaag tegen rode lantaarn Cercle Brugge op. Trainer Wouter Vrancken kon er alvast niet mee lachen.

Malinwa schoot zichzelf in de voet door wel heel zwak aan de wedstrijd te beginnen. Na amper vijf minuten stond het 2-0 achter en dan heb je het ook tegen Cercle Brugge heel moeilijk. Gelukkig kwam de aansluitingstreffer er snel.

“In de eerste helft waren er gewoon te veel jongens onder niveau”, vertelt de trainer van Mechelen aan Het Laatste Nieuws. “Na de pauze ging het beter, er waren meer ruimtes. We bleven zoeken naar het doelpunt. En dat kregen we ook. Dan is het heel jammer dat we nog alles weggeven in de slotminuut.”

Door deze nederlaag pakt Mechelen een nul op negen en wordt het heel moeilijk om in play-off 1 te geraken. Het sterke seizoen van KV Mechelen lijkt zo in mineur te eindigen. Vrancken wist nochtans heel goed dat de eerste matchen van 2020 bepalend zouden zijn.