Ouders weigeren hun kinderen nog naar kinderdagverblijf in Diest laten gaan uit schrik voor coronavirus

door: PMN
Afbeelding bron: ROB-TV
In Diest weigeren enkele ouders om hun kinderen naar een kinderdagverblijf te brengen. Ze doen dat uit vrees voor besmetting van het coronavirus.

De ongerustheid begon na een bericht op Facebook van een ongeruste ouder. Eén van de kinderen in het dageverblijf zou onlangs in China zijn geweest. "Er is mij gezegd dat het kindje niet in de besmette provincie geweest zou zijn", schrijft de ouder.

"Maar als je de verspreiding van het coronavirus volgt, zie je haarden in alle provincies opduiken. Er is, naar mijn mening te weinig kennis over het coronavirus en behandeling, in vergelijking met bijvoorbeeld de griep, om onze kinderen hier bloot aan te stellen."

Het bericht werd ook door andere ouders gelezen en die reageerden in paniek. Maar volgens burgemeester Christophe De Graef (Open Diest) is er geen reden tot paniek. "Alle regels worden gerespecteerd", zegt hij bij ROB-TV. "Dat zijn afgesproken regels tussen de Belgische en de Chinese overheid."

"Afgelopen vrijdag hebben we tot twee keer toe zelf contact opgenomen met Volksgezondheid. Daar werd telkens gezegd dat er geen enkel risico is", zegt de burgemeester. De ouders van het kindje in kwestie zijn ook al naar de dokter geweest en ook die stelde vast dat ze geen coronavirus hebben.

Maar de paniek bij de ouders is groot. Zo'n vijf kinderen mogen niet meer naar het dagverblijf van hun ouders. Ze willen hun kind 14 dagen thuishouden. Dat is momenteel de incubatieperiode van het coronavirus. "Ik heb alle begrip voor de ouders hun bezorgdheid", wil burgemeester De Graef nog kwijt. "Maar er is een groot verschil tussen bezorgdheid en paniek. Dat laatste is nergens voor nodig."