"Niet iedereen kan zomaar een nieuwe auto kopen": Rousseau neemt lage emissiezones onder vuur

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews
Sp.a stelt de lage emissiezones in vraag. Voorzitter Conner Rousseau wil de kwetsbare mensen beschermen en heeft daarom enkele belangrijke vragen voor de Vlaamse overheid.

"Het zijn de meest kwetsbare mensen die de meest ongezonde lucht inademen, die in de slechtst geïsoleerde woningen wonen", stelt Conner Roussea in Villa Politica.

"Voor ons als socialist is het belangrijk dat de maatregelen voor betere lucht en betere omstandigheden de ongelijkheid niet vergroten. Het is niet voor iedereen vanzelfsprekend om van de ene op de andere dag een nieuwe wagen te kopen. Het heeft asociale gevolgen." 

Conner Rousseau vraagt alternatieven aan de Vlaamse overheid

"De Vlaamse overheid neemt de auto van de mensen af, maar voorziet niet in alternatieven, zoals extra treinen en extra trams. Als die alternatieven er niet zijn, dan heeft het asociale gevolgen. De Vlaamse overheid moet haar verantwoordelijkheid nemen en maatregelen nemen", vindt Rousseau.

"We pleiten voor evaluatie van LEZ, wat is de impact op het milieu? Daarnaast is er ook de vraag wat de sociale impact is. Gaat de Vlaamse overheid investeren in isolatie en in openbaar vervoer om een alternatief aan mensen te bieden? Gaat de Vlaamse overheid ook zelf aan een vergroening van hun wagenpark werken?"