Preud'Homme lacht opnieuw groen: "Als het penalty is, moet je die gewoon geven"

door: BVDO
Standard Luik speelde woensdagavond 0-0 gelijk in de inhaalwedstrijd tegen Club Brugge. Maar Michel Preud'homme zou zichzelf niet zijn als er weer iets niet helemaal eerlijk verliep.

De wedstrijd draaide uit op een 0-0-gelijkspel, dus moest de stoere taal van de trainers achteraf dan maar voor wat animo zorgen.  Preud'homme gedroeg zich opnieuw als Calimero, maar was wel opvallend rustig over de niet gekregen strafschop.  Rustiger dan anders, maar toch kon hij het niet laten om het door te steken.

"De penaltyfase?", lachte hij bij Play Sports.  "Als het penalty is, moet je die geven."  Hij roemde ook debutant Raskin als een echte pitbull.  Ook over Oulare, die door Balanta in een judogreep gehouden werd, was hij heel positief.  "Een fitte Oulare is altijd een troef."

Preud'homme hield dus een tevreden gevoel over aan de wedstrijd.  "Ik ben tevreden over de mentaliteit van de ploeg.  "We stonden degelijk in de organisatie, maar in balbezit moet het beter.  Pas na de pauze kwamen we beter in de match en creëerden we meer mogelijkheden."