Steven Defour getekend door alle commentaar: "Moet ik dat blijven pikken?"

door: BVDO
Vanavond staan Royal Antwerp FC en Racing Genk in een inhaalwedstrijd tegenover elkaar. Het Laatste Nieuws sprak met Steven Defour over alle kritiek die hij over zich heen krijgt.

Steven Defour heeft geleden in het leven als profvoetballer.  Hij geeft in een interview met Het Laatste Nieuws duidelijk aan dat hij niet weet of hij na zijn carrière in het voetbal wil blijven.  "Al die gratuite commentaren soms van mensen - nochtans uit het wereldje - maar die niet weten waarover ze praten.  Moet je dat blijven pikken?", zegt Defour.

Defour kende heel wat blessureleed.  De voorbije twee seizoenen bij Royal Antwerp FC zat hij acht maand aan de kant.  "Ik mis gewoon ritme.  Ik heb de voorbije twee jaar hooguit een stuk of tien matchen gespeeld.  De motor moet op gang komen."  Van iemand als Marc Degryse kan hij dan nog commentaar slikken, maar er zijn veel anderen.

Dat journalisten hem een 'klotevoetballer' noemen, dat Defour duidelijk niks schelen.  Maar de commentaren van ex-voetballers die nu analist zijn, maar in hun carrière niks of weinig voorstelden, daar heeft Defour het ontzettend moeilijk mee, nog veel meer dan vroeger.  En Defour zou Defour niet zijn als hij met een kwinkslag reageert: "Met mij in de basis heeft Antwerp dit seizoen nog geen enkele match verloren!"