Voorzitter kan Royal Antwerp FC zo verkopen en forse winst boeken

door: BVDO
Het Laatste Nieuws had een openhartig gesprek met Antwerppreses Paul Gheysens. Daarin wordt duidelijk hoe hij de club runt als een bedrijf.

De baas van de ploeg met stamnummer 1 liet zich deze week duidelijk gelden bij de verkoop van de mediarechten van de Jupiler Pro League.  Een monsieur non zeg maar.  "’t Gaat om waardering. Wij zijn geen eendagsvlieg hé. Ik ga blijven investeren."

Gheysens voerde al twee kapitaalsverhogingen door bij The Great Old om de club boven water te houden.  Centen die hij hoe dan ook niet kwijt is al we hem mogen geloven.  "Als ik morgen de club zou verkopen, heb ik mijn geld direct terug – en ’k ga zelfs ruim overschot hebben. Antwerp heeft nu al een waarde. Sportief, finan­cieel, commercieel en qua infrastructuur zijn wij met iedereen in België competitief – en op sommige vlakken zelfs beter dan de rest."

Straffe taal.  De bekerfinale is het eerste echte hoogtepunt voor Gheysens.  "Voor de bekerfinale hebben wij 20.000 tickets ­gekregen. Maar jongens toch, ’t hadden er 40.000 à la minute kunnen zijn. Ik weet niet of Club Brugge dat kan – pas op, zij doen dat zeer goed, hé, ge gaat van mij geen slecht woord horen van Brugge. Ze zijn terecht de referentie."