Analist schrijft snoeiharde tekst over de aanvallers van Club Brugge

door: BVDO
Club Brugge won dan wel van Waasland-Beveren, een goede beurt liet de kampioen in wording niet. Oud-boegbeeld Gert Verheyen was in Het Nieuwsblad bijzonder hard voor de spitsen van Club Brugge.

De omstandigheden waren verre van ideaal. Het weer en de defensieve keuzes van Waasland-Beveren maakten het Club Brugge niet gemakkelijk. "Krmencik brengt te weinig aan de bal", schrijft Verheyen. "Kaatsen in de kleine ruimte kan helpen, maar dat zit er voor hem niet in. Ook is hij te statisch, te veel geparkeerd tussen de twee centrale verdedigers.”

Ook Diatta krijgt de volle laag. “Bij Diatta is het ook al een tijdje wachten op nog eens een exploot. Het wordt zeer voorspelbaar zoals hij tegenwoordig speelt. Diatta raakt met moeite nog voorbij zijn man en lijkt wel getrouwd met de zijlijn, zoals hij te vaak aan de kant wacht om de bal te krijgen.”

Geen enkele spits heeft al gescoord in 2020, op De Ketelaere in de beker na.  "De spelers van Club lijken wel vastgeroest in hun posities, terwijl diepgang en tegengestelde bewegingen net hun kracht bleek", besluit Verheyen zijn betoog.