Spelen Vormer en Vanaken vanavond niet om fit te zijn voor Charleroi en Genk?

door: BVDO
Club Brugge staat vanavond voor wat voorlopig de match van het jaar is. De bedoeling is simpel. Geen goal tegen krijgen en zelfs liefst meer dan één keer scoren om een goede uitgangspositie af te dwingen voor de trip naar Old Trafford.

Maar Club Brugge zit met enkele 'probleempjes'. Gisteren raakte al bekend dat Diatta geblesseerd is en niet in de selectie zit. Nu zijn er ook vraagtekens of aanvoerder Vormer en zelfs Vanaken speelklaar geraken.

Philippe Clement liet op de persconferentie niet te veel in zijn kaarten kijken, maar gaf toch aan dat al de rest niet moet wijken voor de match tegen Manchester. Met de rest bedoelt hij de Jupiler Pro League en de bekerfinale. "Ik kijk ook naar het programma voor de komende weken. We spelen vier keer in acht dagen tijd. Twee keer Manchester, Charleroi en Genk. Ik ga roteren om iedereen door die vier wedstrijden te krijgen."

Vanaken zit verveeld met zijn polsblessure. Maar hem op de bank houden kostte bijna de drie punten tegen Waasland-Beveren. De ene helft van het koningskoppel, nu al 43 matchen op de teller, kan best wat rust gebruiken. Toch is blauwzwart niet kansloos tegen Man United, maar het blijft opletten voor overdreven optimisme. "Het blijft wel Manchester United hé," gaat Clement verder. "Als enige konden ze een punt afnemen van Liverpool, ze wonnen op Manchester City en maandag nog van Chelsea. Onze kwalificatiekansen zijn niet echt groot."