Buffalo's niet als toeristen naar Rome: "AS Roma mist enorm veel vertrouwen"

door: BVDO
AA Gent speelt vanavond bij AS Roma in de zestiende finales van de Europa League. De Deense coach van de Buffalo's Jess Thorup geniet van het speciale karakter van dit soort wedstrijden.

AA Gent floreert onder de Deense coach. De ontgoocheling van vorig seizoen moet nu een inspiratie zijn. "Toen we de bekerfinale verloren, kampten we met veel twijfels en vragen. Nu staan we tien maanden verder en blijkt nog maar eens dat je sterker wordt na zo'n ontgoocheling."

Ongeslagen kwamen de Buffalo's uit de voorronde, het topduel tegen AS Roma als beloning. "We moeten sowieso proberen te scoren in de heenwedstrijd. Het is fijn dat veel mensen in ons geloven. Wij denken ook dat alles mogelijk is, anders blijf je beter thuis. Op papier hebben we weinig kans als je ziet met welk budget ze werken. We hebben echter veel vertrouwen en willen dat in Rome tonen."

Aan de voorbereiding zal het niet liggen. "We hebben AS Roma intens gescout. Ik was ook aanwezig vorige week op hun match tegen Atalanta. Ze hebben topspelers in huis. Maar de laatste tijd hebben ze nog niet veel kunnen winnen. In voetbal is vertrouwen belangrijk en dat missen ze."