Hij mag zich zaterdag aan een heel warm welkom op Sclessin verwachten

door: BVDO
Bij Standard Luik vergeten ze niet snel iets. En dat zal voor Didier Lamkel Ze dit weekend op Sclessin niet anders zijn. Zijn provocerende houding van 18 december in de bekermatch krijgt zaterdag ongetwijfeld zijn revanche.

Het enfant terrible van Royal Antwerp FC deed zijn naam en faam toen alle eer aan. Zijn ploegmaat Kevin Mirallas, negen jaar actief geweest bij de jeugd van Standard, wist na de bekermatch al wat hem nu zou te wachten staan.

"Waarom was dat nodig", vertelde Mirallas voor de camera's.  "Alleen hij weet het. Het is jammer voor hem, maar ook voor het imago van Antwerp. We moeten hem elke keer uitleggen dat dit dingen zijn die we niet willen. Hij vergat waarschijnlijk dat we dit seizoen nog op Sclessin moeten spelen, waarschijnlijk twee keer zelfs."

Ook trainer Laszlo Bölöni begrijpt de spinsels in het hoofd van Lamkel Ze soms niet, maar het blijft bij momenten een keigoede voetballer die zijn ploeg vooruithelpt als het nodig is. "Hij zal nooit meer veranderen", reageert Bölöni laconiek.