Clubdebutant vond het niks bijzonder: "Precies zoals in een beloftenmatch, maar met meer volk"

door: BVDO
Maxim De Cuyper maakte bij Club Brugge zijn profdebuut in de Europa League tegen Manchester United. De 19-jarige is een leidersfiguur en liet dat ook zijn in zijn debuutmatch.

De Cuyper was duidelijk onder de indruk naast het terrein, maar tijdens de match was daar niet veel van te zien. “Het is uitzonderlijk dat ik tegen United mijn debuut mag vieren”, vertelde hij bij Sporza. “Wanneer ik wist dat ik ging spelen? Twee dagen geleden vertelde de coach mij dat ik me moest klaar houden.”

Voetballen is voetballen voor De Cuyper, of dat bij de beloften of tegen Manchester United is, het maakt hem allemaal niet uit. “Dit was hetzelfde als bij de beloften, alleen waren er hier meer mensen. Maar zowel bij de aanvallende als de verdedigende acties probeer ik altijd mijn best te doen. Ik deed dus wat ik altijd doe.”

Het vertrouwen van Clement was gigantisch groot in zijn youngster. “Hij vertelde mij: ‘alles wat je goed doet, is in jouw voordeel. Alles wat je slecht doet, pak ik op mij’. Dat is enorm positief als je zoiets te horen krijgt. Dan krijg je die extra boost.”