Overbodig bij Anderlecht, aan het schitteren bij Genk: "Ik was ook lastig"

door: BVDO
Thomas Didillon was na één wedstrijd onder Vincent Kompany een overbodige doelman bij RSC Anderlecht. Tijdens de winterstop maakte hij de overstap naar Racing Genk en daar wil hij komaf maken met alle geruchten die over hem verspreid werden.

Didillon beklaagt zich de overgang van Anderlecht naar Genk zeker niet. "Ik heb afgezien bij Anderlecht", vertelt hij aan Het Nieuwsblad. "Wie zou niet lijden als hij na een goed jaar opeens niet meer mag meedoen?" Kompany schoof Didillon na één wedstrijd al aan de kant. Dat had Didillon graag vroeger geweten, want hij kon naar het Franse Rennes in de zomer.

Didillon kreeg ook enorm veel over zich heen. Dat hij niet meer op de bank wou zitten.  De sfeer in de kleedkamer verziekte. Geen band had met de staf. "Het interesseert me niet, maar ze worden verspreid om me drie meter onder de grond te steken."

En uiteraard wil hij Anderlecht pijn doen.  Door met Genk in Play-Off 1 te spelen bijvoorbeeld. "Het is Genk dat mijn loon betaalt. Het is Genk dat mij een kans geeft. Ik heb alle redenen om 100 procent achter Genk te staan."