Schooldirectie zeer boos op leerlingen die foto’s van leerkrachten op Instagram plaatsen: “Kan leiden tot rechtsvervolging"

door: PMN
Afbeelding bron: Google Maps
De directie van het Kardinaal Van Roey-Instituut in Vorselaar is razend op enkele leerlingen van de school. Ze nemen dan ook maatregelen.

Tot een paar weken geleden was er een Instagramaccount die verwees naar het Kardinaal Van Roey-Instituut in Vorselaar. Op het account stonden foto’s van leerkrachten. Bij elke foto stond er ook een commentaar. Die ging over de haartooi van de leerkracht of kledij. 

De school kan hier niet om lachen. “De toen nog onbekende mensen achter het account hadden zeker geen toestemming om die foto's te gebruiken”, legt directeur Birgit Mylle uit in Gazet van Antwerpen. 

“De betrokken personeelsleden werden gewoon te kijk gezet zonder dat ze zichzelf konden verdedigen. Nochtans geven directie en personeelsleden dagelijks het beste van zichzelf om een warme school te creëren waarin iedereen zich thuis kan voelen.”

Rechtsvervolging
De schooldirectie reageerde met een brief aan de ouders. In de brief stond te lezen dat het plaatsen van de foto's niet alleen ongepast is, maar ook een schending van de privacy inhoudt die tot rechtsvervolging kan leiden.

De jongeren hebben daarna het account verwijderd en zich gemeld bij de directie.” Ze hadden de impact van hun daden schromelijk onderschat en lieten verstaan dat ze geen slechte bedoelingen hadden."