Bedenkelijke primeur voor Preud'homme, maar wijsheid begint met zelfkennis: "Ik ben de zotste"

door: BVDO
Standard Luik won met 1-0 van Royal Antwerp FC, maar het meest opmerkelijke feit was opnieuw weggelegd voor Michel Preud'homme. Hij pakte zijn vijfde gele kaart en is daarmee de eerste trainer uit de Jupiler Pro League die een wedstrijd geelgeschorst is.

Standard Luik pakte dan wel de zege tegen Royal Antwerp FC, het moet de match van volgend weekend wel trainer Michel Preud'homme missen. Hij pakte tegen de Great Old zijn vijfde gele kaart en is daardoor volgend weekend geschorst tegen Charleroi.

Veel vreugde voor de zege, maar Preud'homme besefte toen nog niet dat hij met een bedenkelijke primeur de match eindigde. Hij is de eerste trainer ooit uit de Jupiler Pro League die geelgeschorst een match moet brommen in de tribune. "Ik ben de zotste. Ik gesticuleer, ik roep. Dat zijn dingen die iedereen ziet."

En opnieuw moet Preud'homme ook Calimero spelen. "Als trainers in het buitenland het een en ander uitsteken, wordt erom gelachen. Die mogen dat en komen ermee weg. Maar als wij dat in België doen, ho maar, dan zijn we slecht. De scheidsrechter beoordeelde drie keer verkeerd in twee minuten en ik zei daat iets van. Meer is er niet gebeurd."