Parket vordert zeer strenge straf voor twee mannen omdat ze een joint rookten in bijzijn van 1-jarig kind

door: PMN
Twee mannen uit Zedelgem zitten goed in de problemen. Het parket vordert een zeer strenge straf voor hen.

De politie werd 24 september 2018 naar de woning van M.D. (24) geroepen, nadat ze klachten hadden gekregen van overlast. Voor de woning troffen ze K.B. (32) uit Zedelgem aan. In Het Laatste Nieuws staat te lezen dat de man 2 gram cannabis op zak had en hij gaf ook toe dat hij ook binnen had gerookt.

Hij deed dat terwijl zijn neefje aanwezig was. De politie vond ook beelden terug op zijn smartphone. Op de beelden was volgens het openbaar ministerie te zien hoe K.B. en M.D. een grote joint rolden en nadien oprookten in het bijzijn van de baby van de twintiger.

Het jongetje was op dat moment 1 jaar en 2 maanden oud. "Uit de beelden bleek heel duidelijk dat het kind aanwezig was, toen de beklaagden drugs gebruikten", stelde de procureur. "Het werd nadien door de jeugdrechter geplaatst bij z'n tante."

De vader van de jongen moest zich ook nog eens verantwoorden voor slagen en verwondingen uit diezelfde periode. Op 23 september 2018 gaf hij enkele mannen, die aan het tankstation waren, enkele rake klappen met een matrak. Zowel K.B als M.D kwam maandagochtend niet opdagen voor het proces. Het openbaar ministerie vorderde bij verstek een effectieve gevangenisstraf van 1 jaar. Vonnis op 23 maart.