Roekeloze bestuurder bij school jaagt iedereen stuipen op het lijf: "En toen daagden de hangjongeren op"

door: STS
Politie - politiecontrole
Afbeelding bron: Photonews

De politie heeft een voertuig onderschept dat aan hoge snelheid door de straten scheurde, net op het moment dat scholen in de buurt uit waren.

De agenten van de Antwerpse politie zagen hoe de wagen aan hoge snelheid in de Polostraat reed. "Toen we het voertuig wilden onderscheppen maakte de bestuurder zich aan hoge snelheid uit de voeten. Ook op de blauwe lichten en de sirene reageerde hij niet."

"Ondertussen deden verschillende mensen op straat teken naar ons om het levensgevaarlijk rijgedrag van de bestuurder aan te kaarten."

Uiteindelijk trof de politie het voertuig aan in de Michel Willemslaan. "De auto stond foutief geparkeerd en had een platte band."

"Omdat in het voertuig een doordringende cannabisgeur hing, werd het in opdracht van de magistraat getakeld met het oog op verder onderzoek."

Hangjongeren

"Tijdens de vaststellingen die we maakten kwam de eigenaar, gekend voor feiten van drugs en overlast, samen met enkele hangjongeren het werk verstoren. Daarbij probeerden ze de agenten te intimideren, wat hen niet lukte. Een extra pv werd opgemaakt en de wagen werd alsnog getakeld."