Compleet stilgevallen sinds hij de Gouden Schoen niet kreeg: "Niet zijn schuld dat hij niet scoort"

door: BVDO
21 goals scoorde Dieumerci Mbokani dit seizoen al, maar de laatste 11 matchen staat hij helemaal droog. Niet zijn schuld zegt de ondertussen 52-jarige Cisse Severeyns die in 255 wedstrijden 118 scoorde voor de Great Old in Het Nieuwsblad.

Royal Antwerp FC wankelt nu Dieumerci Mbokani de weg naar doel niet meer vindt.  Hij loopt verloren, zielloos, op zoek naar zichzelf. “Ik kijk niet naar Mbokani. Hij is niet op z'n best, maar brengt nog altijd wel wat bij", vertelt Severeyns. "Het loopt vooral stroef omdat de steun van de mannen achter hem fel verminderd is. Voor Nieuwjaar kon hij rekenen op Refaelov en Lamkel Zé, maar die zijn weggevallen."

Al heeft dat ook andere redenen.  Het systeem van Bölöni begint iedereen ondertussen door te hebben. "Nu, je moet er ook rekening mee houden dat de ploegen ­intussen op een andere manier tegen ­Antwerp spelen. Het staat nu al even ­gebeiteld in de top zes, en dus speelt de ­tegenstander niet meer met open vizier, maar vanuit een verdedigende stelling."

Moet Antwerp niet wat meer voor de aanval kiezen dan? "Dat is al tweeënhalf jaar de discussie, Bölöni speelt ook al offensiever dan in het begin. Maar je kan niet zomaar acht aanvallers opstellen. Misschien moet Bölöni eens een extra systeem uit­proberen om te verrassen. Maar het is vooral te hopen dat Mbokani weer piekt in Play Off 1. Vorig jaar was hij daarin fenomenaal.”