"Enkel op die manier kan AA Gent winnen van AS Roma"

door: BVDO
Morgenavond speelt AA Gent in de Ghelamco Arena tegen AS Roma. Wim De Coninck schat voor Het Nieuwsblad de slaagkansen van de Buffalo's daags voor de belangrijkste match van het jaar in.

AA Gent staat voor een belangrijke avond, donderdag in de eigen Ghelamco Arena. Na de 1-0-nederlaag uit de heenmatch, maar vooral met het goede spelniveau indachtig, zijn er mogelijkheden voor de Buffalo's. "Als het op voorsprong komt, dan gaat het zich kwalificeren", vertelt Wim De Coninck. "Het wordt dus vooral zaak om niet te laten scoren. AS Roma steekt echt niet in bloedvorm."

De Buffalo's hebben genoeg herinneringen om de geschiedenis zichzelf te laten herhalen. "Je voelt dat deze return geweldig leeft en de fans hopen weer op een historisch moment. Iedereen hoopt en verwacht een herhaling van het dubbele duel met Tottenham. Ook de legendarische campagne in de Champions League zal zeker een bron van inspiratie vormen."

De fans, de inspiratie, de bezieling en uiteraard het voetbal. Alles zal moeten kloppen om de kwalificatie te pakken. "Eenmaal het spookt in de Ghelamco Arena, is er veel mogelijk. Roma won vorig weekend wel, maar als je het tegen Gent zag voetballen, merkte je toch wel dat het kampt met een vertrouwenscrisis. Zoals AA Gent nu draait, wordt vooral de nul houden de zwaarste opdracht.”