Eén, twee of toch maar geen? Stoten AA Gent en Club Brugge door naar de achtste finale van de Europa League?

door: BVDO
Het Belgische voetbal beleeft met de Rode Duivels hoogdagen en ook het niveau van de Jupiler Pro League stijgt. Maar weten ze in Europa ook dat de Belgische competitie beter geworden is? Aan de Buffalo's en blauwzwart om dat vanavond te tonen.

Tevreden met een goed resultaat. Dat is goed, maar niet goed genoeg. Club Brugge en AA Gent mogen niet trots zijn omdat ze de zestiende finales van de Europa League bereikt hebben en door een grote naam uitgeschakeld worden.

Grote namen, enkel op papier. Te veel ontzag. Dat hebben we met onze Belgische ploegen maar al te vaak gehad. Vanavond is het moment om te stunten en het Belgische voetbal een beetje dichter te brengen bij het niveau van de Rode Duivels, de nummers één van de wereld.

Wie heeft de meeste kans om door te stoten? Dat zal wel AA Gent zijn zeker, al speelt het tegen geslepen Italianen? Of kan Club Brugge toch voor een stunt van formaat door Old Trafford stil te krijgen met een onuitgegeven elftal? Benieuwd met welk gevoel we morgenochtend wakker worden.