Henk Houwaart heeft heel bijzonder advies voor Club Brugge vanavond

door: BVDO
Henk Houwaart zal er zijn, vanavond op Old Trafford. En meer dan wie ook hoopt hij dat Club Brugge vanavond Manchester United uit de Europa League knikkert.

Henk Houwaart zit vanavond in het Theatre of Dreams voor de terugmatch van de zestiende finale van de Europa League. En de 74-jarige Houwaart heeft belangrijk advies voor Club Brugge. "Natuurlijk zou de dubbel mooi zijn, maar als je de beker wint tegen Antwerp, zal daar in het buitenland niet over gesproken worden, hoor", vertelt hij in Het Laatste Nieuws.

Dus is de opdracht voor vanavond dan ook heel duidelijk. "Manchester United liquideren: dát maakt indruk. Dát komt in de geschiedenisboeken. Dát gaat wereldwijd over de lippen. Ik begrijp het érgens wel dat Club het niet erg zou vinden om eruit geknikkerd te worden, maar het moet zorgen dat het daar achteraf geen spijt van krijgt."

En daar heeft de bekerfinale en spelers sparen of laten rusten niets mee te zien. "Je kan de beker altijd verliezen, tegen dat gekke Antwerp - vandaag zijn die waardeloos, morgen lukt er alles. Raar ploegje."