Club Brugge krijgt vanavond steun uit totaal onverwachte hoek

door: BVDO
Royal Antwerp FC zit in een dipje. Met twee op twaalf is het zaterdag dan ook van moeten tegen KV Oostende. Toch hoeft er niet overdreven veel meer voor de Great Old. Een puntje is voldoende voor Play-Off 1.

“Ik ben van nature voorzichtig, maar het is wel de bedoeling dat we het nu gaan afmaken”, vertelt Laszlo Bölöni aan Het Laatste Nieuws. “In de afgelopen weken verloren we van Club Brugge na een doelpunt waarvan ik nog altijd niet weet of het er één was en van Standard na een wereldgoal. Om maar te zeggen dat het ondanks onze twee op twaalf echt niet zó slecht was.”

Offensief heeft Antwerp het de laatste tijd ontzettend moeilijk.  Topschutter Mbokani staat al weken droog.  “Het klopt dat onze offensieve efficiëntie omhoog moet en dat enkele spelers hun individuele niveau moeten opkrikken. Scoren is natuurlijk ook voor een stuk een psychologisch gegeven. Daarom wil ik ook niet te veel over deze kwestie praten, dat werkt alleen maar contraproductief.”

Vanavond supporters Bölöni ook voor één keer voor Club Brugge. “En dat doe ik niet eens omdat Club bij een kwalificatie drie dagen voor de bekerfinale opnieuw aan de bak moet in Europa.  Een Brugse zege zou gewoon goed zijn voor het Belgisch voetbal. Manchester United is Lokeren niet, hé. De Engelsen zijn favoriet, maar onmogelijk is het nu ook weer niet.”