Club Brugge voelt zich twee keer enorm benadeeld: "Alles moest meezitten en dat was niet het geval"

door: BVDO
Club Brugge kreeg donderdagavond een 5-0-pandoering om de oren van Manchester United en is zo uitgeschakeld in de zestiende finales van de Europa League. Trainer Philippe Clement liet achteraf horen dat het allemaal niet mee zat voor blauwzwart.

Een rode kaart en penalty nog voor het half uur heeft de volledige terugwedstrijd en de kwalificatiekansen voor blauwzwart danig gehypothekeerd. Deli was kop van jut, al gingen al snel ook grapjes de ronde over de keeperstalenten van de Clubspeler. "Hij vertelde ons dat hij niet met opzet deed”, vertelde Philippe Clement op de persconferentie. “Hij verontschuldigde zich voor zijn actie en voor mij is het vergeven. Fouten kunnen gebeuren in het voetbal."

Club kreeg opnieuw geen penalty, terwijl dat perfect mogelijk was. “We hadden een penalty kunnen krijgen voor een fout op Okereke. En ook in de heenwedstrijd had Romero rood moeten krijgen voor een tackle op Dennis en hadden wij een ­penalty verdiend."

De omstandigheden waren misschien niet ideaal voor Club Brugge. Had deze dubbele confrontatie in november of december plaatsgevonden, dan had blauwzwart zich zo goed als zeker gekwalificeerd. "Ik zei voor de ontmoeting dat wij top moesten zijn en alle omstandigheden moesten meezitten. Dat was helaas niet het geval.”