Met veel tamtam aangekondigd, maar ook in tijden van nood niet inzetbaar bij Anderlecht

door: BVDO
Samir Nasri werd vorige zomer met heel veel grote woorden binnengehaald bij RSC Anderlecht, maar tot nu toe stond hij amper zes keer in de basiself van paarswit en scoorde hij amper twee keer.

Nasri is opnieuw geblesseerd en wordt door velen verweten om niet meer te leven voor zijn sport. Zo zou overgewicht al vaker een probleem geweest zijn. “We zitten niet elke minuut achter hem aan. Hij moet ook motivatie uit zichzelf halen, intrinsieke motivatie”, vertelt Vercauteren aan Het Laatste Nieuws.

“We pushen hem wel en controleren ook bepaalde zaken, maar de rest is aan hem om te doen wat hij moet doen.” Nasri speelde nog bij Manchester City en werd dan ook als een helpende hand voor de jonge garde van paarswit beschouwd.

“Hij speelt toch zijn rol in de kleedkamer. Vooral wat communicatie betreft. Soms durft een jonge speler iets niet direct te zeggen en dan begeleidt Samir hem daarin. Dat doet hij wel.” Maar of Nasri nog een wedstrijd voor Anderlecht zal spelen is heel twijfelachtig. De dure optie voor zijn overname zal dan ook zo goed als zeker niet gelicht worden.