Simon Mignolet doet opvallende uitspraak over prijzen pakken

door: BVDO
Simon Mignolet speelt een sterk seizoen bij Club Brugge en dat moet zich ook vertalen in trofeeën. In een interview met het tijdschrift Humo doet hij een opvallende uitspraak.

Binnen drie weken kan blauwzwart een eerste prijs pakken in de bekerfinale. "Er is een groot verschil tussen een bekerfinale en een competitieduel", vertelt Mignolet bij Humo. "Mochten we Antwerp nu treffen in de competitie, met onze voorsprong, dan stappen we heel anders het veld op. In een finale staan alle tellers op nul. Dan is het alles of niets en kun je geen vrede nemen met een gelijkspel."

Mignolet kwam naar Club Brugge om te spelen na een jaartje bankzitten. "Dat was ook de allerbelangrijkste reden om voor Club Brugge te kiezen. Ik wilde niet langer alleen in de kleedkamer belangrijk zijn - wat bij Liverpool echt wel het geval was toen we vorig seizoen de Champions League wonnen - maar vooral op het veld."

Een Champions League winnen, maar op de bank zitten, het moet een vreemd gevoel geven. "Ik ben er oprecht fier op. Nu, je hebt gelijk: het voelt niet helemaal hetzelfde als wanneer je op het veld staat. Mochten we met Club de bekerfinale winnen en kampioen worden, zal mij dat meer voldoening geven dan die gewonnen Champions League."