Vakbonden reageren op duister verleden overnemer Blokker

door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Dirk Bron, die met zijn Dutch Retail Group recent de Belgische winkels van Blokker overnam, is in gesprek gegaan met de vakbonden. Die waren ongerust na onheilspellende berichten in de media.

Een veroordeling voor ‘onbehoorlijk bestuur’, verdenkingen van verduistering en oplichting, vermeende betrokkenheid bij zes faillissementen… Dirk Bron kan niet onmiddellijk het perfecte cv voorleggen om van Mega World, het vroegere Blokker België, een succesverhaal te maken.

“Voorlopig geven we hem het voordeel van de twijfel”, vertelde secretaris Marc Jacobs van vakbond ACV Puls aan RetailNews. “We zullen de evoluties van nabij volgen. Bij eventuele negatieve signalen zullen wij Bron en directie onmiddellijk ter verantwoording roepen.”

In een interview met De Tijd is Bron erg ambitieus. “Binnen drie maanden schiet Mega World als een speer omhoog. De omzet moet verdrievoudigen.” Het verleden weerlegt hij met even sprekend gemak. “Ach, dat valt nog wel mee. Binnenkort sta ik voor de rechter, ik kan perfect aantonen dat ik niets misdeed. Als je geen zaken doet, kun je niets misdoen.”