Vakbond roept personeel op om winkels gesloten te houden: “Fraude en gesjoemel”

door: BVDO
Vakbonden betoging manifestatie
Afbeelding bron: Photonews

De christelijke vakbond ACV denkt dat er bij winkelketen Mega World, de overnemer van Blokker, gesjoemeld wordt. Er wordt opgeroepen om de winkels gesloten te houden. 

"De alarmbellen zijn een aantal weken geleden afgegaan, toen er een rapport door de bedrijfsrevisor werd afgeleverd, waarin hij de jaarrekening volledig afkeurde", zegt Marc Jacobs van ACV in ‘De ochtend’ op Radio 1. "De bedrijfsrevisor heeft dan ook onmiddellijk zijn ontslag ingediend, omdat het vertrouwen tussen hem en de directie zoek was. Er was sprake van wanbeleid en mogelijk ook van fraude.” 

"In ons eigen onderzoek hebben wij gemerkt dat er onverklaarbare transacties zijn van geld naar rekeningen in het buitenland. De werkgever verdedigt zich dat dat is om goederen en loten te betalen die hij opgekocht heeft, maar dat is helemaal niet transparant.” 

“Wij denken dat dat niet klopt. Het is moeilijk te traceren aan wie die rekeningen toebehoren. Als het personeel geld doorstort naar het moederbedrijf, verdwijnt dat naar die andere rekeningen en we weten niet voor wat dat geld gebruikt wordt, vandaar onze oproep om geen geld meer door te storten."