"Zelfs al pakt hij geen enkel punt meer, dan nog mag hij blijven"

door: BVDO
Hannes Wolf blijft hoe dan ook de trainer van Racing Genk, wat er ook gebeurt. De Duitser heeft een contract van onbepaalde duur en Racing Genk liet weten dat Wolf volgend seizoen aan boord blijft.

Wolf is zeker van zijn job, ook al pakt Genk geen enkel punt meer. “Dat is wel heel extreem", zegt Dimitri de Condé aan Het Laatste Nieuws. "En dat gaat ook niet gebeuren. Maar zelfs dan blijft hij onze trainer. We weten immers waar we staan en wat we aan hem hebben."

Data analyseren heet dat dan. Genk heeft zijn huiswerk goed gemaakt en kijkt vooruit. "We weten wat de werkpunten zijn en hebben goed in kaart gebracht waar de mankementen zitten. We weten dat we veel, misschien iets te veel, hebben moeten verkopen, maar wij beoordelen de trainer niet op punten."

De manier van werken, op zijn Duits, slaat duidelijk aan bij Genk. "Ik voel en weet dat er in de kleedkamer heel veel vertrouwen zit in de technische staf. We zijn misschien niet dat voetballende Genk van vorig seizoen, maar dat heeft ook met technische kwaliteiten en wissels te maken. Je ziet dat de trainer de groep in de hand heeft. Dat er passie is. Da’s de basis van succes."