Laat je niet vangen: “Op die manier roven inbrekers je hele huis leeg”

bron: Dag Allemaal
door: WVDS
Sommige inbrekers zijn bijzonder creatief. Ze hebben een nieuwe manier gevonden om bewoners uit hun huis te krijgen zonder dat die argwaan koesteren.

De inbrekers nodigen je uit voor een prijsuitreiking. De truc loonde eerder al in het buitenland en wordt nu ook toegepast in Aalter. “U wordt eerst gebeld door het nummer 0484/51.94.50”, legt de politie uit in Dag Allemaal. 

“De bellers stellen zich voor als vertegenwoordiger van de firma Elko House of Elko Concept. U wordt in het Frans aangesproken en uw gegevens, waaronder uw adres en naam, worden gevraagd. Er wordt u gezegd dat u of uw partner een prijs heeft gewonnen, of dat zij luxe zetels verkopen en dat u tot een selecte groep behoort die als eerste naar de tentoonstelling mag komen.”

Na het telefoontje volgt dan een brief met het logo van het bedrijf in kwestie. In de brief staat te lezen dat je zogezegd een prijs hebt gewonnen en die in ontvangst mag nemen tijdens een tentoonstelling of een andere bijeenkomst.

Wanneer je daar bent, roven inbrekers je hele huis leeg. Gelukkig waren veel achterdochtig en contacteerden ze de politie. Het is niet duidelijk of deze truc dus gewerkt heeft.