Zestiger gewelddadig bestolen: Politie is dringend op zoek naar deze jongemannen

door: STS
Opsporingsbericht
Afbeelding bron: Federale politie

Een zestiger die de trein nam, is het slachtoffer geworden van een gewelddadige overval. Daarbij werd zijn horloge van zijn pols gerukt.

Het 65-jarige slachtoffer stapte op 24 januari omstreeks 13.50 uur in Blankenberge op een trein met eindbestemming Genk.

"Hij zat in dezelfde wagon als een groepje jongeren", vertelt de politie. "De man voelde zich niet op zijn gemak en stak reeds preventief zijn gsm en portefeuille weg."

"Ter hoogte van het station van Aalter maakte de groep aanstalten om uit te stappen. Eén van de jongens wilde de man een 'vuistje' geven. Deze wou niet provoceren en deed mee. Op dat moment werd zijn linkerarm vastgenomen en klemde de dader met zijn been het linkerbeen van het slachtoffer, zodat hij niet kon opstaan. Vervolgens werd het polshorloge van het slachtoffer afgerukt."

Er is op vraag van het parket van Oost-Vlaanderen, afdeling Gent, een opsporingsbericht verspreid.

Verdachte 1 is een jongeman van rond de 20 jaar. Hij heeft een getaande huid en een opvallend gebit. Hij droeg een bruine hoodie, een bruine trainingsbroek, een zwarte bomberjas, een zwarte pet van de New York Yankees en zwart/witte schoenen van het merk Adidas.

Verdachte 2 is een jongeman van rond de 20. Hij heeft een getaande huid en is een roker. Hij droeg een blauwe muts, een beige bodywarmer met opvallende tekst en logo op rug, en zwart/witte sneakers. Hij had ook een zwarte schoudertas bij zich.

Verdachte 3 is een jongeman van rond de 20 met een getaande huid. Hij droeg een beige/blauwe muts, een jas met kap en bontkraag, een donkere broek en donkere sneakers.

Verdachte 4 is een jongeman van rond de 20. Hij heeft een getaande huid, een baard, een snor en krullend haar. Hij is een roker. Hij droeg een blauwe hoodie, een zwarte bodywarmer, een donkere broek en blauwe sneakers.

Verdachte 5 is een jongeman van rond de 20. Hij heeft een getaande huid en een stoppelbaard. Hij is een roker. Hij droeg een jas met ruitjesmotief van het merk SNIPES, een donkere (sport)broek met witte strepen ter hoogte van de kuiten en grijze sneakers met witte zool en zwarte rand.

Verdachte 6 is een jongeman met een getaande huid. Hij droeg een grijze hoodie, een zwarte jas met kap en bontkraag, een donkere broek en donkere sneakers met witte rand.

Wie informatie kan verstrekken, wordt gevraagd om de speurders te contacteren via opsporingen@police.belgium.eu, of via het gratis nummer 0800/30.300.