Philippe Clement over stadsderby: "Het wordt geen speciale wedstrijd"

door: BVDO
Zaterdagavond staat de Bruse derby op het programma in Jan Breydel. Club speelt thuis, Cercle uit in eigen stadion. Philippe Clement blikt vooruit op deze match in zijn wekelijkse persbabbel.

Bang is blauwzwart zeker niet, maar wat Cercle de voorbije weken liet zien, daar kan je ook niet naast kijken. "Vorige week heeft Cercle genoeg bewezen tot wat ze in staat zijn”, vertelt Clement. “Ze hebben 12 op 12 en zitten in een positieve flow, maar wij zijn niet met hun situatie bezig. We willen winnen, enkel dat is van tel."

Dat het een bijzondere match wordt, daar heeft Clement zijn twijfels bij. "Het wordt geen zo’n match zoals in Genk, waar beide ploegen voor de aanval kozen. We zullen opnieuw een muur moeten slopen én tezelfdertijd uitkijken dat we niet op een counter gepakt worden."

Clement houdt zich op dit moment ook nog niet bezig met de play-offs en de titelstrijd. "Het is fantastisch dat we het record qua punten in de reguliere competitie kunnen verbreken, maar ik ben helemaal niet aan het rekenen. We kijken geen twee, vijf of tien matchen verder. Dat zou de grootste val zijn waar we kunnen intrappen."