"Alleen de groten maken fouten"

door: BVDO
Hij verpestte de kwalificatiekansen van Club Brugge door zijn domme rode kaart op Manchester United, maar Simon Deli voelt zich goed bij Club Brugge.

Slechts negen maand zit hij bij blauwzwart, maar hij voelt zich goed. "We waren strijdbaar op alle fronten, wat de bedoeling was. Ik moet ook nog verbeteren op het vlak van concentratie. In sommige situaties moet ik beter mijn koelbloedigheid bewaren."

De handsbal op Manchester heeft hem nooit echt wakker laten liggen. "Dat was geen kwestie van koelbloedigheid, maar een reflex. Als je me vraagt hoe het komt, antwoord ik oprecht: ik heb geen idee. Alles gebeurt heel snel, binnen de seconde. Ik zet mijn hand tegen de bal en heb geen tijd om hem terug te trekken."

Dat Deli een beestje met ambitie is, laat hij maar al te graag horen, al legt hij zijn actie ook in Gods handen. "Ik ben gelovig en zeg: het is God die wilde dat het gebeurde. Het had ook iets anders kunnen zijn. Een zware blessure, die het einde van mijn carrière betekende. Of nog iets anders. Maar God heeft gewild dat het die actie was. Alleen de groten maken fouten."