Hij kan niet anders dan weggaan bij AA Gent

door: BVDO
Jonathan David is hot in de Jupiler Pro League. De pas 20-jarige Canadees weet de weg naar doel maar al te goed te vinden en lijkt dan ook klaar voor veel meer dan de Belgische competitie.

The Iceman heet de Canadese bondscoach de spits van AA Gent, vooral om zijn koelbloedigheid voor doel. David gaf zijn visitekaartje in de Europa League af. De scoutingsaanvragen zijn dan ook niet bij te houden voor het nieuwe wonderkind van onze competitie.

En David weet ook dat hij goed bezig is. "Mijn statistieken zijn beter dan vorig seizoen – ik scoor meer en geef meer assists – en met onze tweede plaats doen we het ook beter dan een jaar geleden", vertelt hij aan Sport/Voetbalmagazine. "Ik voetbal intelligenter en mijn positiespel is verbeterd. En ik speel met meer vertrouwen dan vroeger. Een voetballer die niet aan zichzelf twijfelt, kan alles."

Vooral de Bundesliga lijkt op David te wachten. "Er zijn geen clubs waarvan ik bij voorbaat zeg: die zijn te hoog gegrepen voor mij. De Bundesliga is sowieso een mooie stap voorwaarts en het is naar mijn mening de ultieme stap richting een Europese topclub."