Wordt het Belgische voetbal de inzet van een juridisch steekspel?

door: BVDO
De Jupiler Pro League ligt stil door het coronavirus. Onduidelijkheid overheerst over wat er nu moet gebeuren. Ook al zijn financiële gevolgen groot, toch hoopt de Pro League dat het niet tot juridisch steekspel komt.

De Pro League gelooft nog altijd dat de competitie verder afgewerkt wordt. “Ik ga er voorlopig niet vanuit dat er niet meer gevoetbald wordt", zegt Pierre François, CEO van de Pro League aan Het Laatste Nieuws. "Het zal misschien nog even duren, maar mogelijk kunnen er speeldagen ingehaald worden door midweeks te spelen, nu geen enkele Belgische club Europees nog actief is."

Een aangepaste competitie kan, maar de vraag is wel hoe en wanneer. Dit kost de clubs hoe dan ook handenvol geld. “De kans bestaat dat er niet meer gespeeld wordt, of dat er alleen nog gevoetbald zal worden achter gesloten deuren. In beide gevallen zou dat een grote economische impact hebben op onze clubs, met grote verliezen in de sectoren van de ticketing en de catering.”

Zal iedereen zich zo maar neerleggen bij een onafgewerkte competitie? "Als de huidige stand de laatste stand van dit seizoen is, rekenen we op de solidariteit van alle clubs. Ik weet dat het reglement een hiaat vertoont om de huidige stand tot eindstand uit te roepen, maar als er niet meer gevoetbald wordt, zullen we iéts moeten doen. En hopen dat iedereen dat op basis van de solidariteit aanvaardt, want een juridische strijd moeten we ten allen prijze vermijden."