Beloftentrainer doet krasse uitspraken over RSC Anderlecht

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews
Craig Bellamy is de beloftentrainer bij Anderlecht. Het enfant terrible was nog ploegmaat van Kompany bij Manchester City, maar bij paarswit zijn ze best tevreden over Bellamy.

Bellamy vertelde in een interview met The Atletic dat Anderlecht een 'selling club' is. Altijd al geweest, net als alle andere clubs in België en Nederland. Bellamy leidt jongeren op om die door te verkopen. "Dat is de simpelste manier om winst te maken. Het is niet realistisch om te denken dat je beloftevolle jongeren vijf jaar kunt houden. Die tijden zijn voorbij. Maar we moeten die spelers wel kansen geven. Dan blijven ze wél even."

En daar moet je als club duidelijk mee kunnen leven. "Als FC Barcelona komt, gaan we niemand blokkeren. Maar dan moeten we ervoor zorgen dat de opvolging klaar staat. En we hebben ongelofelijke spelers binnen de jeugdwerking, dus..."

De samenwerking met Kompany loopt trouwens heel vlot. "Als mens is hij indrukwekkend. Meer dan zelfs. Ik vraag me af waar hij zijn energie haalt. Dan stuurt Vinnie me berichtjes om vier uur ’s nachts. ‘Wat denk je hiervan?’ Ik vraag me af of hij wel slaapt. En hij speelt dan ook nog eens, hé. ‘It’s nuts’. Ik zag nooit iemand harder werken dan hij."