FC Barcelona wil de Spaanse titel opeisen

door: BVDO
FC Barcelona wil de Spaanse titel opeisen. Meer en meer stemmen gaan op dat er voor september niet meer gevoetbald wordt, dus moeten er conclusies getrokken worden.

De Catalaanse krant SPORT pakt vandaag uit met een groot artikel waarin staat dat FC Barcelona de titel in La Liga wil opeisen. Spanje is na Italië in Europa het hardst getroffen door het coronavirus. Er is dan ook meer en meer te horen dat het niet enkel met maart of april zonder voetbal zal blijven, maar dat er voor september niet meer gespeeld zal worden.

Met meer dan zeventig procent van de competitie achter de rug wil Barcelona de titel opeisen. De Spaanse club was ook winterkampioen halverwege de competitie. In de geschiedenis van het Spaanse voetbal is zoiets nog nooit gebeurd en er staan ook niks in de reglementen hierover.

Real Madrid zal zich hiertegen wel fel verzetten, want een week voor de stopzetting van de competitie stonden zij nog aan de leiding, maar toen verloren ze van Real Betis. Wanneer er geen akkoord komt onder de clubs moet de voorzitter van de Spaanse voetbalbond de knoop doorhakken.