Coronavirus: Belgen maken zich zorgen: "Ik hou zeker 1 meter afstand" & "Vrienden écht niet welkom bij twijfel"

door: WVDS
Afbeelding bron: Photonews
De drastische maatregelen die onze regering heeft genomen om de strijd met het coronavirus aan te gaan, hebben een enorme impact op ons dagelijkse leven. Heel wat mensen nemen zich voor om zich anders te gedragen de komende weken.

Gerti is grootmoeder en neemt zich voor het advies van specialisten goed op te volgen. "Ik zal minder buiten gaan, mijn dochter en mijn kleinkinderen niet zien. Ik zal nog één keer per week gaan winkelen (niet hamsteren). Verder zal ik gaan wandelen in de natuur en veel lezen."

"Ik geef geen handen en ik kus niet meer", aldus Els Verlinden. "Ik kom nog wel buiten, ook om mijn inkopen te doen, maar zonder te hamsteren. Ik zal ook niet tussen veel volk lopen en mijn handen extra wassen."

Geen handen schudden en niet kussen

Voor Micheline wordt het extra opletten de komende weken. "Ik ben zelf een longpatiënt. Ik ga mijn handen vaak ontsmetten en binnen blijven. Ik ga geen handen meer schudden en ook geen knuffels meer geven."

Chantal is niet van plan om alles drastisch om te gooien. "Ik leef zoals altijd en ik hamster zeker niet. Ben ik misschien abnormaal?", vraagt ze zich af.

Lieve volgt de raadgevingen wel nauwgezet op. "Ik geef geen handen en geen kussen. Ik houd zeker 1 meter afstand. Tegen sluitingsuur zal ik naar de winkel gaan. Verder zal ik mijn handen vaak wassen, extra vitamines nemen en een middel om de weerstand te verhogen. Ik heb ook vrienden en kennissen verwittigd dat ze bij de minste twijfel echt niet welkom zijn."

Plekken met veel volk vermijden

Maggy maakt zich toch wel zorgen. "Ik zal enkel nog buiten komen om naar de supermarkt te gaan of naar de bakker of apotheker. Naar de supermarkt ben ik de laatste dagen niet meer durven gaan omwille van de stormloop. We kunnen nog even verder met onze voorraad en dus vermijd ik plekken waar veel volk komt."