Zorgwekkend? 1 op 4 wil gedrag niet aanpassen in strijd tegen coronavirus

door: WVDS
Afbeelding bron: Pixabay
Vrijdag gingen heel wat mensen naar lockdown feestjes en zaterdag trokken tal van Belgen naar Nederland om er een dagje te shoppen of een terrasje te doen. Hun gedrag stuit op heel wat onbegrip, maar een bevraging leert dat heel wat Belgen hun gedrag in volle coronacrisis niet willen aanpassen.

Het was een onverwacht beeld dat we zaterdag kregen. Terwijl onze sportclubs en winkels de deuren gesloten moeten houden, doken beelden van overvolle winkelstraten in Nederland op. Tal van Belgen gingen zich amuseren over de grens.

Het kwam hen op stevige kritiek te staan, van onder meer minister Pieter De Crem (CD&V). "Het virus kent geen grenzen", haalde hij uit. Ook op sociale media wordt het gedrag van deze Belgen flink op de korrel genomen. 

Uit een bevraging op onze Facebookpagina, blijkt dat een flink aandeel niet van plan is om zich anders te gaan gedragen omwille van de coronacrisis. Bijna 3.000 mensen antwoordden op onze vraag: 'Pas jij je gedrag aan tijdens deze coronacrisis?' 25% antwoordde 'neen'.