"Als ik het EK niet haal, dan ga ik voor het WK in 2022"

door: BVDO
Benito Raman is hot in Duitsland. Hij scoorde vier keer op rij in de Bundelsliga, iets wat nog geen enkele Belg hem voor deed. Raman droomt dan ook van het EK.

Schalke 04 heeft met Benito Raman een goalgetter in huis gehaald. Voor 6,5 miljoen euro kwam hij over van Fortuna Dusseldorf. Na wat gesukkel met de enkel lijkt hij nu op toerental te komen. "Ik wist altijd dat er meerdere doelpunten gingen volgen van zodra ik eenmaal trefzeker zou zijn", vertelt Benito Raman aan Sport/Voetbalmagazine.

En ambities heeft Raman. "Ik wil voor Schalke 04 dit seizoen nog acht tot tien keer te scoren, maar het belangrijkste doel is dat ik de volledige tweede seizoenshelft fit blijf. ik wil nog vele jaren het Königsblau dragen en met deze club een toekomstige stap te zetten. De titel pakken met Schalke."

Maar Raman droomt ook hardop van het EK. "Het is mijn doel om er op het EK bij te zijn. Mocht ik voor Schalke 04 nog acht tot tien doelpunten kan maken, dan zou ik in beeld kunnen komen. Indien niet, dan trek ik op vakantie en probeer ik erbij te zijn op het WK van 2022 in Qatar. Wie daar nu mee moet lachen, zeg ik opnieuw: ik zal het jullie eens tonen. Het zou niet de eerste keer zijn."