Belgische voetbal, Champions League, Europa League en EK: het ligt allemaal in zijn handen

door: BVDO
Het is D-day voor het Belgische voetbal. Om 13 uur start er een videovergadering tussen de UEFA en de 55 lidstaten. Wat doet de coronacrisis met ons voetbal?

Mehdi Bayat is de figuur die vandaag mee zal bepalen wat er met het voetbal in Europa en de wereld zal gebeuren. Om 13 uur is er een videoconferentie gepland met de UEFA, alle liga's van de 55 lidstaten, de European Leagues, de European Club Association en de spelersvakbond FIFPro.

Belangrijkste punten: wat gebeurt er met het EK van deze zomer en hoe moeten de Champions League en de Europa League verder afgewerkt worden? En dat bepaalt ook hoe de Jupiler Pro League verder zal evolueren. Zoals het er nu naar uitziet komen die er allemaal niet en wordt er ten vroegste in september weer gevoetbald. Al kan dat ook december worden.

Zeker het EK zou opschuiven naar volgend jaar. Al zorgt dat voor problemen met de Nations League en de kwalificaties voor het WK. Dat er dit seizoen in België nog gevoetbald wordt, lijkt zo goed als onbestaande. Zeker als het coronavirus welig blijft tieren en de bevolking niet begrijpt hoe gevaarlijk het wel is.