"En dan denk je in 30 jaar alles gezien te hebben"

door: BVDO
Ook het coronavirus krijgt Michel Louwagie van AA Gent niet klein. 64 is hij ondertussen, 30 jaar manager van de Buffalo's, maar elke dag op de club aanwezig.

Heeft het stopzetten van de competitie alleen maar nadelen? "We hebben meer tijd om na te denken over volgend seizoen", vertelt Louwagie. "Doorselecteren, mercato voorbereiden, makelaars horen, scoutingsverslagen analyseren... We déden dat al, maar daar komt nu de wedstrijdorganisatie niet tussen fietsen. Wij proberen met AA Gent zo veel mogelijk normaal om te gaan met deze crisis."

De spelers blijven voorlopig verder trainen. "Op een verantwoorde manier. Voetballers zijn atleten. Onze approach is die van de spelers fit te houden. Wij managen alsof er nog zal gespeeld worden, dit seizoen. Club Brugge doet hetzelfde. Misschien niet toevallig dat zij ook zo denken. Ik stel vast dat andere clubs alles opschorten - clubs die een andere sportieve realiteit hebben."

Kan Club Brugge voor AA Gent als kampioen doorgaan? Dan wordt Ivan De Witte erbij gehaald: "De kans dat we in 'het onmogelijke' terechtkomen, is reëel - de volksgezondheid en het voorkomen van een economisch drama zijn véruit belangrijker. In dat geval zal AA Gent erkennen dat Club Brugge tot vandaag de beste was. Bij overmacht leggen wij ons neer bij de titel van Brugge. Maar ik herhaal: éérst alle mogelijkheden afwegen om de competitie toch sportief af te handelen."