Europese uitwedstrijd in Italië zorgde ervoor dat meer dan een derde van team besmet raakte

door: BVDO
Het Spaanse voetbalteam van Valencia wordt bijzonder hard getroffen door het coronavirus. Schuldige hiervoor: de Europese uitwedstrijd op Milaan.

Valencia uit La Liga bevestigt dat een derde van de spelers en de staf positief getest hebben op het coronavirus, maar dat er nog geen symptomen zijn. Ezequiel Garay en Eliaquim Mangala gaven al toe besmet te zijn met het virus. "Heel wat tests op het COVID-19 coronavirus bij de staf en de spelers van de club zijn positief teruggekomen", laat de club in een bericht weten.

Valencia was vorige maand in Milaan te gast voor een duel in de Champions League tegen Atalanta Bergamo. De wedstrijd werd in een volgepakt San Siro stadion afgewerkt, nog voor het moment dat de beperkingen op sportevenementen in Italië van kracht werden.

"Ondanks de strikte maatregelen die we als club namen na de Champions League wedstrijd tonen de resultaten aan dat blootstelling in dergelijke wedstrijden ervoor gezorgd heeft dat 35 procent van onze spelers en staf positief testten", gaat het persbericht verder. "Iedereen die betrokken is, zit thuis in quarantaine, krijgt medische bijstand en onderhoudt de conditie".